-->

2016. február 9., kedd

3. rész - Csönd a szobákban/2

Titusz már az ágyon ült és ott bámulta a lábát maga előtt. Még ő is látta, milyen rendellenesen vékony – térdei gumószerűen ültek pálcacsontjai között, mindenhol inas volt és reszketeg – a vádliján megkopott és összement a tetoválás, mert nem foglalkozott vele.
- Bassza meg – suttogta és megpróbálta maga felé húzni legalább a balt, hogy lerántsa róla a western-csizmát, de nem volt benne erő – sem a kezében, sem a lábában – úgyhogy visszahanyatlott és elvetette azt a gondolatot is, hogy valaha felkel az ágyból.
Fájt a feje, de annyira, mintha ezer tű állt volna a halántékába és a tarkójába egyszerre. A karácsonyfaégők szüntelenül villogtak, a cigarettaszag beleépült a levegőbe, érezte a máját, ahogy mozog a bőre alatt és Asha lába idegesítően lógott ki a zuhanyfüggöny alól, hogy semmi se legyen rendben a lakókocsiban.
Titusz már gondolkodni sem bírt. Beletemette a fejét a kezébe, fénytelen haja szétterült a takarón és szinte égett a Titusz fejéből áradó forróságtól. 
Nem jutott eszébe semmi, amivel összeszedhetné magát, legalábbis amíg nem bírta felemelni a kezét sem, nem volt lehetséges opció. Addig feküdt mozdulatlanul, amíg Asha meg nem rándult a zuhanyfülkében.
- Ne, nem akarok beszélgetni…
Titusz csak nyögni bírta, de a szavaktól és az ijedtségtől legalább újra friss vér szökött az arcába, felállt és gyorsan a konyhába tántorgott, hogy elkerülje a farkasszemet.
De Asha aludt ugyanabban a pózban, ahogy este odaájult, csak a levegővétel volt nehézkes a tüdejét ellepő cigifüst maradványa miatt. Titusz megnyugodott, de ezzel újra rátelepedett az apátia, a fáradtság és rosszullét szinte kicsordult a fülén és mérgezte a vérét minden szívdobbanással. 
Elesett a konyha linóleumpadlóján, ami ragadt a tegnap kiöntött felesektől, aztán elfeküdt rajta és maga mellé hányt. Ezen persze röhögött egy pár percig, egészen addig, amíg nem lett megint rosszul, annyira, hogy kapaszkodnia kellett a saját felkarjában és úgy rázkódott - ütemesen odaütve a hátát a konyhaszekrénynek - mintha áramot vezettek volna belé.
Asha újra megrándult, Titusz próbált nagy levegőket venni, és ha először lett volna ilyen állapotban, talán meg is rémült volna, de túl volt ő már sok mindenen, Danny pedig elmondta neki, hogy hova nyúljon segítségért.
A hűtő alá.
Titusz nem túl lelkesen kotorászott a koszban. Átkozta is Danny hülyeségét, nem értette miért kell úgy dugdosni az ilyesmit, mintha ördögtől való lenne, de lehet, hogy Danny még nem békült ki a tudattal annyira, amennyire ő. Aztán megijedt attól, hogy lehet, hogy nincs is. Tegnap Danny is táncolt egyet az élet és a halál mezsgyéjén, ki tudja, mit kellett magához vennie, hogy ma már motorra pattanhasson… Titusz vékony felsőteste hozzátapadt a koszos linóleumhoz és karját egészen a könyökéig a hűtő alatti pókhálóba dugta. Közben Asha rendületlenül mozgolódott, kezével levert egy tusfürdőt és lábával nagy elánnal rángatta a zuhanyfüggönyt is.  
Titusz nem akarta, hogy Asha miatt erről is lemaradjon. Ujjait pálma módjára szétterítette, aztán végül a kezébe akadt a vékony tasak, kétségbeesetten kevés tartalommal. Hallotta, hogy Asha már nem csak mozog, de egyenesen ébredezik, így úgy ahogy volt, a port a koszos földre szórta és ott rendezte hanyag csíkokba, miközben még mindig a hasán feküdt.
Arcát lejjebb eresztette, érezte a linóleumon az édeskés alkoholszagot, aztán behunyta a szemét és egy jól irányzott szívással az egészet az orrába küldte. Kétszer is megrázta a fejét, annyira próbált felrobbanni a nyálkahártyája. A füle másodpercek alatt úgy bedugult, hogy csak morajlást hallott, de nem kellett sok, azt is érezte, hogy a szíve újra rendesen kezd dobogni, múlik a hányingere és tagjaiba visszaáramlik az erő.
- Te hülye fasz – hallotta Asha hangját.
Visszatette az üres tasakot a hűtő alá, feltápászkodott a földről és kihúzta magát. Ahogy lassan kezdte áthatni a tudatát a szokásos meleg eufória egyre egyenesebben állt, annyira életre kelt, hogy szinte érezte, ahogy a kígyók tekergőznek a hasán.
Asha rövid fekete haja kócosan meredt a levegőbe, de a szeméből áramló szikrák miatt nem is tűnt olyan elcseszettnek.
- Te hülye seggfej – mondta megint majd Titusz háta mögé sétált és nagyot lökött a srác lapockái közé. Olyan nagyot, hogy Titusz western-csizmái is megvonaglottak.
- Na – mondta Titusz, de kevesebb él volt a hangjában, mint amint bele akart tenni.
A konyhában készült örömmámor lassan annyira eltelítette, a tagjai olyan eszelőssé váltak, hogy egy pillanatra sem bírt haragudni – bár az a mondat elég hangosan motoszkált a fejében, hogy Ashának nem lett volna szabad meglátni – mégsem bírta lekötni az idegesség. Lassan a lány felé fordult. Asha úgy állt előtte, mint egy meztelen katona. Ha zászló lett volna mögé feszítve, lehetett volna egy erotikus toborzóplakát is… Titusz összeráncolta a homlokát s elmosolyodott.
- Semmi bajom nem lesz, csak egy kis vitamin. Te meg, a körülményekhez képest milyen jól nézel ki. 
 - Te nem vagy normális. Honnan szedted? Mit vettél be egyáltalán? Eszednél vagy? Danny hol van, mit szólna, ha tudná, hogy mit csinálsz? Ezért nézel ki úgy, mint egy halott! Baszd meg, Titusz, ez kurvára nem játék…
Titusz nem figyelt, inkább végignézett Asha testén. Akármennyire is volt minden lében kanál, dacos, hisztis, önfejű ráadásul szerelmes is, Asha akkor is gyönyörű volt. Hidegfehér bőre kifeszítve borította vékony testét, nem hálózták lila erek, nem volt rajta anyajegy, olyan volt, mint egy szobor.
Titusz közelebb lépett hozzá és megcsókolta. Nem hagyott időt, lehetőséget, hogy Asha visszakozzon, pedig a lány próbált, még a mondatait is szerette volna befejezni, de Tituszban erősebb volt a tettvágy, mint Ashában a düh és a büszkeség. Kihátráltak a koszos konyhából és Titusz az ölébe kapta a lányt, ami ahhoz képest, hogy alig negyed órája a saját kezét sem bírta megemelni, igazi rekordnak számított.
Titusznak eszébe jutott az, mennyire szeretett színezni, mikor óvódás volt, és beleröhögött abba a gondolatba, hogy ez a csókolózás olyan, mint amikor úgy satíroz az ember, hogy átlyukasztja a lapot. 
Asha a röhögéstől kicsit észbekapott és kiugrott a csókból. Maga elé húzta a takarót az ágyról és undorodva meredt Tituszra:
- Nem vagyok én normális.
Titusz kezdte elveszíteni a türelmét.
- Ne fussunk le ugyanazokat a felesleges köröket, oké, Asha?
Titusz lenézett a tetoválásai irányában, Asha pedig undorodva felhorkantott.
- Mennyire utállak téged.
Asha mögött ugyanúgy csapódott be az ajtó, ahogy az este. Titusz csak pár percig nézett utána szánakozóan, aztán túltette magát rajta és – mivel tényleg dőlt belőle a tenni akarás, amellett, hogy akár egy kipufogócső is jól esett volna a szexualitásának - inkább eltakarította a koszt a konyhában, lekapcsolta a karácsonyfaégőt és kinyitott egy kis ablakot, hogy törjön utat egy kis levegő is, és még a tv-t is bekapcsolta, hogy legyen elég dolog, amire koncentrálhat.
Alig telt el húsz perc - még mindig meztelenül és western-csizmában – cigivel a szájában elaludt a kanapén.

 ***

- Te hülye fasz.  Kelj fel, te hülye fasz.
Titusz megpróbált megfordulni, de a cigi megdermedt hamuja rászóródott a mellkasára.
- Hallgatok a nevemre.
- Komolyan felszívtad az összeset?
- Ja, azt hittem, hogy Asha vagy. Nem is volt sok.
- Ráadásul bele is aludtál a flashbe. Ekkora pazarlást, baszd meg - Danny lenémította a tv-t.
- Nem úgy volt, hogy Graceszel leszel? – Titusz nem tudta leplezni a lelkesedését – Mi a francért nem maradtál még egy kicsit?
Danny összeráncolta a homlokát, de úgy döntött, a mai napra több érzelmet pazarolt az emberekre, amennyi indokolt, így inkább sóhajtott, leült Titusz mellé és felrakta a lábát a tv-állványra.
- Mondtam neki, hogy költözzön ide, de fél a szüleitől. Ja és dugtunk a szobájában.
- Na, beengedett?
- Baszki, olyan az a ház, mint egy palota. A belmagasság minden szobában kb. öt méter, csillár van az előtérben, érted?
- Gusztustalan – vigyorgott Titusz.
- Gracenek ráadásul valami baja van. Én meg nagyon szarul voltam hazafele, alig bírtam a motoron maradni. Az összeset felszívni, te fasz… -  Danny az aszfaltsötét szemével végigmérte Tituszt, aztán nagyot sóhajtott - Öltözz fel. Asha nincs itt, ez így... most már nem indokolt és nem is vicces. 
- Hagyjál, Danny.
A tv szemcsés képén egy színes kosztümös nő fémedényeket árult, s a rosszminőségű antenna miatt néha villódzás vágta félbe a testét, vagy merevítette rendellenes pozícióba. Danny hátradőlt és a szájába vett egy cigit, Titusz pedig a visszatérő rosszullétével viaskodva próbált újra elaludni. Az ágy bevetetlen volt mögöttük, a zuhanyfüggöny nem volt visszahúzva a helyére, és hiába sütött be a nap, még minden szürke volt a fal, a kanapé, a linóleum és a szanaszét szórt szemét, a levegő pedig hiába áramlott be a nyitott ablakon, csak keringőzött egyet a bent leülepedett porral és kimenekült.
Titusz visszaadta a hangot a tv-re.    

  


*(Rövidnek nem hosszú, de az előző rész befejezéseként itt van. Márha van itt még ezen a kietlen pusztaság blogon még valaki. Jelentem viszont: abszolváltam és szakdolgozatom is leadva. Már csak államvizsga. Mindenki jó legyen!)

2 megjegyzés:

  1. Nagyon érzékletes leírásaid vannak :) illik a szövegkörnyezet a karakterekhez. Várom, hova fut tovább a történet...

    VálaszTörlés
  2. A terv megvan, már csak meg kell valósítani, csak sajnos fontolva haladok :) Egyébként pedig köszönöm!

    VálaszTörlés